FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
14. maj

Tavsheden blev brudtKong David. Skulptur der kan ses i Galleri Bibelland

 

Sal. 32,3-5. ”Der var engang, jeg ikke ville indrømme, hvor stor en synder jeg var. Men min uredelighed gjorde mig endnu mere elendig, jeg var frustreret dagen igennem. Både nat og dag led jeg under min byrde. Mit livsmod svandt som dug for solen, indtil jeg endelig bekendte min synd for dig og ikke længere søgte at bagatellisere den. Jeg sagde til mig selv: »Jeg vil bekende mine synder for Herren!« Da tilgav du mig! Min skyld forsvandt!

 

David var vant til åben kommunikation med sin skaber. Vi har den tillidsfulde salme 23, hvor David forventer alt godt fra sin skaber, men der kommer et tidspunkt i Davids liv, hvor han bliver tavs over for Gud. Han har nemlig dyrket Gud på skrømt og taget sig visse rettigheder, fordi han nu var konge. Han bryder ind i et andet ægteskab, og anbringer ægtemanden på en post, hvor der er stor sandsynlighed for, at han vil blive dræbt. Davids planer lykkes, og ugerningen har sat sig spor helt op i vor tid, hvor ”Urias post” er blevet en del af vore sprogbilleder.

 

David har simpelthen haft det forfærdeligt. Den åbne kommunikation, han havde med sin Gud forsvandt, og det gik ikke sporløst hen over ham. Han fik en dårlig samvittighed, ja, ”hans livskraft svandt hen”, men en god ven fik ham til at aflægge sin syndebyrde.

 

Det var vennen og profeten, som dukkede op. Han havde nok haft sine spekulationer med, hvordan han skulle få det sagt over for kongen. Men pludselig var han kommet i tanker om en lille lignelse, som blev en fuldtræffer over for David. Det var historien om en rig mand, der skulle holde fest, men ikke nænnede at tage et af sine egne får. Han valgte en fattig mands eneste lam i stedet for.

 

Historien bed sig fast hos David, og han udtrykte sin vrede over historiens hovedperson, hvilket bevirkede, at vennen Natan sagde de berømte ord: ”Du er manden”. Nu kunne David se, at han havde handlet dårligt ved at bryde ind i et andet ægteskab. Han erkendte sin skyld og brød dermed tavsheden over for Gud. Natan erklærede, at Davids skyld kunne blive tilgivet, fordi han ærligt bad derom.

 

Bemærk billedet denne andagt. Det viser en skulptur af Kong David i sønderbrudt tilstand. Skulpturen kan ses i Galleri Bibelland (som dog er lukket p.t. grundet Coronaen)

 

Vi må også bryde tavsheden over for Gud, hvis vi har syndet. Vi må i hvert fald ikke lægge låg på det forkerte og så dyrke Gud på skrømt. Der må ikke være så meget som tre bogstaver mellem Gud og den enkelte. Som én engang fik sagt: Pletfri bliver vi ikke, men vi må være glasklare.

 

Engang leved´ jeg for verden,

fandt dens lyst og glæde tom,

kendte dog ej bedre dage,

før min frelser Hvisked´: Kom

Kor: Underfulde dybe fred,

som nu fylder sjæl og sind,

aldrig kendte jeg den, før

jeg min Jesus lukked´ ind!


Dagens Worship LovsangHerre i dig

Dansk lovsang


 

 

 

Herre i dig har min sjæl sin ro
Herre i dig min gud
Herre i dig har min sjæl sin ro
Herre i dig min Gud
Fra himlen kommer min hjælp
Herren han er min klippe
Min frelse og min borg
Jeg skal ikke vakle
   
  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002