FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
14. november


Helhjertet


 

2. Krøn. 16,9: ”For Herrens øjne skuer omkring på hele jorden, og han viser sig stærk til at hjælpe dem, hvis hjerte er helt med ham.”

 

David skriver i salme 23, at Guds kæp og stav er hans trøst. Det tolker jeg som Guds store løfter, som kan stabilisere os undervejs mod målet. Ovennævnte bibelvers er en sådan trøst, som vi i vor magtesløshed kan læne os op ad, vel vidende, at løftet holder hvad det lover.

 

Lad os derfor hver dag gøre alvor, at have et hjerte, der er helt med Jesus – og ikke delt, det får vi alligevel ikke noget ud af.

 

David kæmper i sin alderdom i bøn for sin søn, Salomo. Han ved nemlig ud fra egen bitter erfaring, at eftergivenhed kan skabe et delt hjerte, og det ønsker han ikke for sin søn.

 

David ønsker virkelig at Guds velsignelse skal hvile over Salomo. Derfor beder han om, at han må få et helt hjerte, der ikke vakler over for Gud. Han siger direkte til ham:

 

”Og du min søn Salomo! Kend din faders Gud og tjen ham med et helt hjerte og en villig sjæl, for Herren ransager alle hjerter og kender alt, hvad der rører sig i deres tanker. Hvis du søger ham, vil han lade sig finde af dig, men forlader du ham, vil han forkaste dig for evigt.” 1. Krøn. 28,9.

 

Salomo fik i god tid at vide, at det drejer sig om at have et helt hjerte overfor Gud. Det var da også  hans livsstil i begyndelsen af sit virke for Gud. Ved indvielsen af Templet læser vi: ”Derpå trådte Salomo frem foran Herrens alter og udbredte sine hænder mod Himmelen og sagde: Herre, Israels Gud, der er ingen Gud som du i Himmelen oventil og på jorden. Du holder fast ved din pagt og din miskundhed mod dine tjenere, når de af hele deres hjerte vandrer for dit ansigt.” 1. Kong. 8,23.

 

Åh, jo. Kong Salomo vidste godt, hvad det hele drejede sig om. Han havde fået det at vide så indtrængende af sin egen far. Det drejede sig om at være glasklar over for Gud, pletfri bliver man aldrig, men Gud må kunne se, hvad der bor i hjertedybet. Desværre brød Kong Salomo med det vigtige princip om i alt at vise lydighed og ydmyghed.

 

Vi læser videre om ham: ”Da Salomo blev ældre drog hans hustruer hans hjerte til fremmede guder, og hans hjerte var ikke mere helt med Herren hans Gud som hans fader Davids. Han viste ikke Herren fuld lydighed som hans fader david. 1. Kong. 11, 4 og 6.

 

Lad os til sidst læse Brorsons appel i 3. vers af ”Stå fast, min sjæl”

 

Begyndt er ikke endt,

det må du vide,

som har din Jesus kendt,

bliv ved at stride!

Alt, hvad dit hjerte vil

fra himlen vende,

skal overvindes, til

al krig har ende. 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
All I need is you

med HillSong United og dernæst en version med Jesus Culture


 

 

 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 November 2017. Vælg dato:

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002