FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
13. august


Skrevet med sit eget blod


 

Hebr. 9,12: ”Kristus gik, ikke med blod af bukke eller kalve, men med sit eget blod én gang for alle ind i helligdommen og vandt en evig forløsning.”

 

En dag så jeg en TV-udsendelse, som gjorde dybt indtryk på mig. Det var en dokumentarudsendelse om et af Englands store godser. Godset hed Chatsworth og besøges årligt af tusinder turister på grund de enorme bygninger og den omfattende smukke indretning.

 

Derudover har godset også en spændende historie, som har fascineret mange mennesker. Mange hertuger har i tidens løb givet godset de smukkeste rammer med parkanlæg, springvand og skov.

 

Hver generation har på sin egen måde tegnet både dramatiske og romantiske scener, som fremgår af et omfattende historisk arkiv.

 

Et eksempel måtte jeg lige tænke nærmere over. Det handlede om hertuginden Georgine Devonshire, som levede i 1700-tallet (1757-1806). Hun havde netop sørget for arvefølgen ved at føde en søn, men hun blev uheldigvis senere blandet ind i en affære, som hertugen måtte tage konsekvensen af. Hun blev bortvist fra godset og måtte efterlade sin søn hos manden.

 

Hun regnede med at bortvisningen var permanent og i sin fortvivlelse skrev hun et brev til sin nu to-årige søn, hvor hun bad om Guds velsignelse over hans liv.

 

Det usædvanlige ved brevet var, at hun havde skrevet det med sit eget blod (brevet blev vist i udsendelsen). Nok også for at gøre indtryk på hertugen. Udgangen på det hele blev, at hertugen forbarmede sig og ophævede bortvisningen. Hun tog hjem og tilbragte yderligere 14 år på godset.

 

Ja, en både dramatisk og eftertænksom historie.

 

Det var jo ikke langt fra at tænke på evangeliets stærke symbolik, hvor Jesus med sin forsoning skrev Den ny Pagts indhold med sit eget blod. Da missionen på Golgata var udført flængedes forhænget til det allerhelligste rum i templet fra øverst til nederst og viste dermed, at Jesus med sit eget blod underskrev et stærkt dokument, der gav adgang til nådestolen på pagtens ark, der stod i det allerhelligste rum. Hvilket evangelium, hvilken nåde!

 

Så forstår man Paulus’ stærke ord:

I ham har vi forløsning ved hans blod, syndernes forladelse, så rig som Guds nåde er”.

 

Jesu blod giver direkte adgang til Guds nåde. Lad os bede om, at muslimer, jøder og hinduer må få øje på det.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkThis is the Time

lyrik musikvideo med Superchick.


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002