FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
13. december


Som fuglenes fryd 

Jeremias – Kap. 8, 7: Selv storken ved, hvornår den skal trække bort, og det samme gælder duen, tranen og svalen. Hvert år vender de tilbage i rette tid. Men mit folk? http://bibelweb.dk/jeremias-kapitel-8/

 

 

Udtrykket ”som fuglenes fryd” er hentet fra vores herlige adventssalme ”Der er noget i luften”, hvor det bl.a. hedder i første vers, at fuglen er draget mod syd. Det er rigtigt, at nogle fugle er draget mod syd. Stæren, svalen, storken og andre er væk, men heldigvis har vi mange vinterfugle, som vi kan glæde os over ved foderbrættet.

 

Vores foderbræt er anbragt ud for vores køkkenvindue, så vi får megen glæde af fuglene, der ivrigt flagrer omkring og tager føde til sig. Der er flest gråspurve, men enkelte bogfinker og en enkelt rødhals er med til at skærpe vores interesse. Så er der selvfølgelig solsorten, som gerne vil bestemme lidt, når den har overtaget brættet, men som regel får de andre fugle lov til at være i fred, når den hakker i sit æble på jorden. Jo, det er hyggeligt at stå i køkkenet og kigge ud på de flagrende fugle.

 

Det kan ske, at der kommer andre vintergæster. Forleden dukkede fem agerhøns op. Smukt så det ud, da de forsigtigt trådte på den frosne sne og søgte efter føde. Fornøjelsen varede kun kort, for agerhønen er en meget sky fugl. Pludselig blev de forstyrret af et og andet og fløj langt ud på en tilstødende mark. Som skulptør synes jeg, at agerhøns i grunden har en fin skulpturel form. Jeg kunne godt tænke mig engang at forme et par høns.

 

Det er en god idé at fodre småfuglene i denne tid, hvor det meste af landskabet er dækket af sne. Så husk at fodre dem med lidt brød, æbler, vildtfuglefrø og selvfølgelig solsikkefrø, som de fleste holder af.

 

Jeg synes, det er herligt, at fuglene har en pædagogisk plads i Bibelen. Profeten Jeremias var særdeles fortvivlet over den manglende omvendelse og tro, som prægede hans samtid. Utrætteligt gjorde han opmærksom på, at man i tide skulle vælge Gud, ellers ville det ende galt - og det endte galt. En fremmed magt bortførte dem til Babylon. Selv Jeremias måtte følge med.

 

Men forinden havde Jeremias nærmest skåret folks vantro ud i pap. Han skriver et sted: ”Endog storken på himlen ved, når tiden er inde; duen svalen og droslen passer selv tiden, når de skal komme. Men mit folk ved ikke, hvad Herren har krav på.” Jo, fuglene kunne finde ud af at rejse og ankomme, men jøderne kunne ikke finde ud af at vende deres hjerter til Gud.

 

Også Jesus bruger fuglene pædagogisk. Han siger: ”Se til himlens fugle; de sår ikke og høster ikke og samler ikke i lade, og jeres himmelske fader giver dem føden: Er I ikke langt mere værd end de.” Jo, det er logik for perlehøns. Gud vil selvfølgelig også se til os, når han nu har tjek på tingene derude i naturen.”

 

Lad os nyde fuglenes færden omkring foderbrættet og lad os huske Jeremias’ og Jesu pædagogiske eksempel med fuglene. Vi kan også lige tage Grundtvig med fra salmen ”Lille Guds barn…”

 

Fuglen i skov, på mark og fjeld

synger i gry og så i kvæld,

sover så sødt på kampesten

som under tag på kvist og gren.

 

Ikke den pløjer eller sår,

lægger ej op fra år til år,

dog hvor bønder af hunger dø,

finder den lille fugl et frø.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt herJoy to the World

Med Don Moen


 

 

 

Joy to the world
The Lord is come
Let earth receive her King
Let every heart
Prepare Him room
And Heav’n and nature sing
And Heav’n and nature sing
And Heav’n and Heav’n and nature sing

Joy to the earth
The Savior reigns
Let men their songs employ
While fields and floods
Rocks hills and plains
Repeat the sounding joy
Repeat the sounding joy
Repeat repeat the sounding joy

 

He rules the world
With truth and grace
And makes the nations prove
The glories of His righteousness
And wonders of His love
And wonders of His love
And wonders and wonders of His love

Joy to the world
Joy to the world
Repeat the sounding joy
Joy to the world
The Lord has come
Let earth receive her King
Let every heart
Prepare Him room
And Heav’n and nature sing
And Heav’n and nature sing
And Heav’n and Heav’n and nature sing

Joy to the world
The Lord has come

Glædelig julemåned til dig og dine 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002