FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
12. juli 2014


Tanker om en brevdue


 

Johs. 9,4: ” Vi må gøre hans gerninger, som har sendt mig, så længe det er dag; der kommer en nat, da ingen kan arbejde.”

 

Brevduebesøget som du kunne læse om i andagten i forgårs, satte flere tanker i gang. Jeg nævnte fortroligheden hos brevduen. På samme måde er Helligånden fortroligheden selv i mødet med det menneske, der åbner sig for Ham.

 

I dag knytter jeg et sæt nye tanker til brevduen.

 

Selv om brevduen gik stille og roligt rundt i haven, har den et program. Den har indbygget en rute, som den følger. Og intet i denne verden vil få lov til at forhindre den i at følge ruten, end ikke et godt måltid mad ved et foderbræt.

 

Den har det som andre fugle, den kender sin tid. I Jer.8,7 står der et supplerende ord, som er værd at huske: ”Endog storken på himlen ved, når tiden er inde; duen og svalen og droslen passer selv tiden, når de skal komme. Men mit folk ved ikke, hvad Herren har krav på.”

 

Åh jo, fuglene kender deres program. De har hver for sig en indbygget manual (som er Guds hemmelighed), som de benytter i al deres færd. Men mennesker har tit og ofte slet ikke erhvervet sig en manual. De er tilfredse med lidt og glemmer at formidle de gode nyheder fra Gud.

 

For år tilbage overværede jeg begravelsen af min fætter, som var omkommet ved en tragisk traktorulykke. Præsten holdt en fin mindetale, men jeg vil aldrig glemme de sidste ord, der blev sagt lige ved siden af kisten. Det var nemlig bibelverset som vi i dag indledte andagten med:

 

”Vi må gøre hans gerninger, som har sendt mig, så længe det er dag; der kommer en nat, da ingen kan arbejde.”

 

Jeg synes ordet var lidt for malplacerede, når man tager situationens alvor i betragtning. Jeg forelagde det for en anden præst, som sagde, at ordene fra Johs. 9,4 blev brugt af flere præster.

 

For mig var det nok en af de stærkeste og korteste prædikener, jeg har hørt i mit liv. Vi må gøre Guds gerninger, for det kan nemt blive for sent. Og dette blev sagt ved en kiste.

 

På et eller andet tidspunkt lettede duen sig og fløj videre mod sit bestemmelsessted. Vi må også på et eller andet tidspunkt - gøre alvor af, at formidle evangeliet, for det kan nemt blive for sent, før vi ved af det. Vi må sige tak for det kald, Gud har lagt ned i os.

 

Herre Jesus, stærk og mild,

gyd din kraft og tænd din ild

i vort lunkne indre!

Vi er svage, vi er små,

men dit ærind kan vi gå

om vi end var mindre.

                          Vilh. Gregersen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her


Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679Juli 2014

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
27 
 
28 
29 
30 
31 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerneStøt os økonomisk og vi sender gerne ovenviste trykt som visitkort (5x8,5 cm), som så kan deles ud til venner og søgende.

 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre fornemme og arbejde i Ånden -  og ligeledes med økonomisk hjælp. Der er tre husstande som har valgt at støtte os med et beløb hver måned, og det takker vi for, men vi vil gerne opfordre endnu flere til at give en lille skærv til arbejdet.

 

Hver måned modtager vi bl.a. 31 kr. fra et ægtepar. I begyndelsen studsede vi over beløbet, men fandt hurtigt ud af, at de med ordene ”Tak for dagens andagt” gav mindst en krone pr. dag. Det ser måske umiddelbart ikke ud af meget, men 31 x 12 bliver til 372 kr. om året. Vi er yderst taknemmelige. De fleste kan jo godt undvære en kr. pr dag og hvis nogle flere ville yde f.eks. dette ... så, ... mange bække små .... Det skal blot omsættes til handling. På forhånd siger vi tak for hver en gave uanset størrelse, så vi fortsat kan velsigne mange mennesker og støtte op og efter bedste evne medvirke til at hjælpe omkring de behov der løbende kommer. 

 

Vi takker Herren for de 10 år denne andagtstjeneste har fungeret og for den store vækst han har tildelt os. Det er dejligt at medvirke til, at betjene et stigende antal mennesker og at se, at der er flere og flere nye og søgende kristne imellem læserskaren.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002