FORSIDEN
NOVEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
12. juni


Hvad Jesus kan se


 

Mat. 9,2 og 4: ”Da Jesus så deres tro, sagde han til den lamme: ’Vær frimodig, søn, dine synder tilgives dig.’ Men nogle af de skriftkloge sagde ved sig selv: ’Han spotter Gud.’ Jesus så, hvad de tænkte og sagde: ’Hvorfor tænkte I ondt i jeres hjerte?’ ”

 

Ovennævnte bibelvers er blot to vers, og så alligevel indeholder de så meget stof til eftertanke. Jesus så og fornemmede til enhver tid, hvad der foregik omkring ham.

 

Allerførst ser han nogle mænd, som maser sig frem i forreste række for at lægge en lam for hans fødder. Andet sted i evangelierne står der, at de ikke kan finde vej ind af døren, fordi folk stimler sammen om Jesus. Så er der kun en udvej og det er ned igennem taget.

 

Som sagt så gjort. De kravler op på taget og laver et hul, så de kan få den lamme firet ned for Jesu fødder. Jesus ser det alt sammen og reagere. Han ser mændene tro og handler derudfra. Al opmærksomhed er nu rettet mod den lamme mand. Hvad vil Jesus mon gøre? Og så kommer de herlige ord: ”Vær frimodig, søn, dine synder er tilgivet dig.”

 

Men ikke så snart har ordene lydt, før de skriftkloge begynder at surmule. I stedet for at glæde sig over den ægte næstekærlighed, som bliver udvist lige for næsen af dem, begynder de at tænke onde tanker om Jesus. Men heller ikke dette undgår Jesu blik.

 

Jesus ser de fire menneskers fantastiske tro, men han ser også, hvad der foregår i tankernes verden. Jesus reagerer også her og henvender sig til de lærde med ordene: ”Hvorfor tænker I ondt i jeres hjerte? Hvad er det letteste, at sige: dine synder er dig forladt, eller at sige: Rejs dig og gå?

 

Jesus sætter dermed lighedstegn mellem tilgivelse og helbredelse. For ham, der har myndighed på jorden, går det ud på det samme. Hans flammeord kan både tilgive en synder, men kan også samtidig helbrede en syg. Fantastiske Jesus. Vi må sige ligesom Thomas efter mødet med den opstandne: Min Herre og Min Gud.”  

 

Der er altså to vigtige ting vi skal lægge mærke til.

 

1) For det første. Jesus ser altid vores tro. Selv om den bliver udøver i et lønkammer og isoleret fra mediernes nysgerrige blikke. Han ser det. Gud være lovet. Så er intet trosskridt taget forgæves.

2) Jesus ser også, hvad der foregår i tankernes verden. Derfor må vi altid være vågen over for det, som forgår i vore tanker. Vi siger godt nok, at tankerne er toldfri, men over for Jesus kan vi ikke snyde. Han set klart, hvad du og jeg tænker i løbet af dagen, så vi har mere end god grund til at bede:

 

Herre, vogt mine tanker,

at jeg ikke bedrøver Helligånden og dig med forkerte tanker.

Jeg beder om, at du må tilgive mig

alle onde tanker.

Rens mig i dit dyrebare blod.

                                           Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGet Up

Med og af Planetshakers


 

 


 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Juni 2015. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
23 
24 
25 
26 
27 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002