FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
12. maj

Gud har alt under kontrol


 

Hab. 1,2: ”For synet står ved magt, træffer ind til tide, usvigeligt iler det mod målet, tøver det, vent så på det, for det kommer; det udebliver ikke.”

 

Det er ofte gavnligt at dykke ned i de små profeters tekster. Vi har 12 små profeter, men ofte befinder de sig i skyggen af de fire store profeter, og det er lidt ærgerligt, for de små profeter har ofte store budskaber, vi andre kan have gavn af.

 

Tag nu f.eks. bibelverset til Dagens Ord Andagten. Verset har en herlig klang. Det kommer jo også fra Gud selv. Situationen er den, at profeten Habakkuk er fortvivlet over den øjeblikkelige situation i landet, hvor fjenden stormer frem og ødelægger. På sin luskede måde har fjenden snøren ude og ”fisker dem alle med krog, slæber dem bort i sit garn.”

 

Fjenden er på rov, og det er blevet for meget for Habakkuk. Han ønsker et svar fra Gud, og det skal være nu.

 

”Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min tale”. Og da er det han får det herlige svar fra Gud, at synerne træffer ind til tide, han skal blot være i venteposition.

 

Herligt! Så ved vi det, når Gud har givet os syner (visioner). Vi skal blot være på muren, spejde og vise flag, og i Guds time vil tingene ske. Sådan har det altid været og sådan vil det blive ved med at være.

 

Tag blot alle de skønne profetier (syner) vi har om Jesu fødsel, virke og frelse. De traf ind til tide, da det var Guds time. Som Paulus så fint skriver det i Galaterbrevet: ”Men da tidens fylde kom, udsendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven, for at han skulle løskøbe dem, som var under loven, for at vi skulle få barnekår.” (Gal. 4,4). Herligt! Profetierne gik i opfyldelse!

 

Vi står også tit i en venteposition, hvor vi må spejde efter svar fra Gud. Men godt, at vi kan bruge tiden til at bede om bekræftelse og stadfæstelse, for Gud ønsker det. Som Amos skriver det så fint i Amos 3,7: ”Nej, Gud Herren gør ikke noget, førend han har åbenbaret sine planer for sine tjenere”.

 

Så vær parat som Habakkuk! Bed til Gud! Lyt til Gud og fortæl om Gud, så skal Gud nok i sin time give dig det svar, som er bedst for dig, for

 

”Jeg er Herren, jeg vil fremskynde det, når tid er inde” Es. 60,22.

 

 

Herren vil åbne sit

rige forrådskammer,

Himmelen, for dig og

til rette tid give

dit land den regn,

det behøver og

velsigne al din gerning.

                    5. Mos. 28,12


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Guds fred er glæden i dit sind


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002