FORSIDEN
JANUAR MÅNED
DECEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
TILMELD / AFMELD
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
St. Bededag 12. maj 2017Bøn er sjælens åndedræt


 

Matt. 7,7: ”Bed, så skal der gives jer; søg, så skal I finde; bank på, så skal der lukkes op for jer.”

 

I dag er det Store Bededag. Har vi nu brug for den? Er det ikke bare et levn fra den katolske tid og overflødig? Er det ikke bare en ekstra fridag? Ja, sådan kan spørgsmålene lyde i forbindelse med højtidsdagen St. Bededag.

 

Jeg mener, at vi høj grad har brug for dagen, især når man tænker på de mørke skyer, der i vor tid viser sig i horisonten og samtidig er bekendt med Bibelens opfordring til bøn.

 

I dag er der en god anledning til personlig bøn og til fællesbøn. Det er en god idé at finde sammen med andre og så dele Guds ord og de tanker, man i øvrigt har.

 

Nogle af de bedste investeringer i livet er at deltage regelmæssigt i en bedekreds. Der behøver absolut ikke at være mange, blot en 3-4 stykker, for da er man under Jesu særlige forjættelse: ”hvor to eller tre er forsamlede i mit navn, dér er jeg midt iblandt dem.”

 

Nytter det så at bede? kan én og anden spørge. Ja, det nytter.

 

For det første får man lov til at opleve fællesskab med ham, der opfordrede til bøn.

 

For det andet er det godt for ens velbefindende, for bøn er jo sjælens åndedræt, og vi ved fra den fysiske verden, at vejrtrækninger er nødvendige for at overleve.

 

For det tredje baner bønnen vej for bønnesvar, måske ikke det man selv ønskede, men i hvert fald et svar, for det har Gud den almægtige og hans søn, Jesus Kristus, lovet igen og igen.

 

 


Gud har alt under kontrol


 

Hab. 1,2: ”For synet står ved magt, træffer ind til tide, usvigeligt iler det mod målet, tøver det, vent så på det, for det kommer; det udebliver ikke.”

 

Det er ofte gavnligt at dykke ned i de små profeters tekster. Vi har 12 små profeter, men ofte befinder de sig i skyggen af de fire store profeter, og det er lidt ærgerligt, for de små profeter har ofte store budskaber, vi andre kan have gavn af.

 

Tag nu f.eks. ovennævnte bibelvers. Verset har en herlig klang. Det kommer jo også fra Gud selv. Situationen er den, at profeten Habakkuk er fortvivlet over den øjeblikkelige situation i landet, hvor fjenden stormer frem og ødelægger. På sin luskede måde har fjenden snøren ude og ”fisker dem alle med krog, slæber dem bort i sit garn.”

 

Fjenden er på rov, og det er blevet for meget for Habakkuk. Han ønsker et svar fra Gud, og det skal være nu.

 

”Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min tale”. Og da er det han får det herlige svar fra Gud, at synerne træffer ind til tide, han skal blot være i venteposition.

 

Herligt! Så ved vi det, når Gud har givet os syner (visioner). Vi skal blot være på muren, spejde og vise flag, og i Guds time vil tingene ske. Sådan har det altid været og sådan vil det blive ved med at være.

 

Tag blot alle de skønne profetier (syner) vi har om Jesu fødsel, virke og frelse. De traf ind til tide, da det var Guds time. Som Paulus så fint skriver det i Galaterbrevet: ”Men da tidens fylde kom, udsendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven, for at han skulle løskøbe dem, som var under loven, for at vi skulle få barnekår.” (Gal. 4,4). Herligt! Profetierne gik i opfyldelse!

 

Vi står også tit i en venteposition, hvor vi må spejde efter svar fra Gud. Men godt, at vi kan bruge tiden til at bede om bekræftelse og stadfæstelse, for Gud ønsker det. Som Amos skriver det så fint i Amos 3,7: ”Nej, Gud Herren gør ikke noget, førend han har åbenbaret sine planer for sine tjenere”.

 

Så vær parat som Habakkuk! Bed til Gud! Lyt til Gud og fortæl om Gud, så skal Gud nok i sin time give dig det svar, som er bedst for dig, for

 

”Jeg er Herren, jeg vil fremskynde det, når tid er inde” Es. 60,22.

 

 

Herren vil åbne sit

rige forrådskammer,

Himmelen, for dig og

til rette tid give

dit land den regn,

det behøver og

velsigne al din gerning.

                    5. Mos. 28,12


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkDagens Worship Lovsang


Guds fred er glæden i dit sind


 


 

   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Maj 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
18 
19 
20 
21 
22 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


Jul Jule website

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002