FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
12. december

Tålmodighed behøves


 

Jak. 5,7: ”Brødre, vær tålmodige indtil Herrens komme. Tænk på, hvordan bonden tålmodigt må vente på sin jords dyrebare afgrøde, indtil den har fået efterårsregn og forårsregn. Også I skal være tålmodige og gøre jeres hjerter stærke, for Herrens komme er nær.”

 

En herlig tekst, som vi her har stående foran os, men hvor er teksten dog svær at omsætte, for vi har nok alle en større portion utålmodighed end tålmodighed.

 

Men så er det godt at have de bibelske personer for øje, som netop udviste tålmodighed. Videre hen i teksten hos Jakob bliver Job nævnt, som et forbillede på tålmodighed. ”Brødre, tag profeterne, der talte i Herrens navn, som jeres forbillede, når det gælder at lide ondt og bære det tålmodigt. Vi priser jo dem salige, der holdt ud; I har hørt om Jobs udholdenhed og har set, hvordan Herren lod det gå for ham til sidst, for Herren er barmhjertig og rig på nåde.”

 

Lad os standse op ved et par andre profeter.

 

Abraham bliver som regel nævnt som tålmodighedens forbillede. Og det er forståeligt, for han kunne se på, at hans egen krop gik i forfald, og han vidste, at Saras moderliv var dødt, og så alligevel blev han ikke svækket i troen, men gav tværtimod Gud æren for alt, idet han tænkte: ”Det Gud har sagt, det har han også magt til at gøre.” Og Abraham blev ikke gjort til skamme. Jo, ”Vi behøver udholdenhed for at gøre Guds vilje og få, hvad der er forjættet,” Hebr.10,36.

 

En anden person er Moses. I folks bevidsthed står han som regel et par trin længere nede på tålmodighedens stige, men det er ikke retfærdigt, for hans tålmodighed er fuldt på højde med Abrahams.  Tænk på de 10 afslag, han fik fra Farao, som ikke ville lade Moses drage ud i ørkenen for at tilbede Gud. For hvert afslag blev tålmodigheden skærpet og til sidst satte Gud kronen på hans tro og førte ham gennem en helt speciel vandvej. Og tænk på de 40 år i ørken sammen med et genstridigt folk, hvilken tålmodighed.

 

Vi skal også lige tage Josef med i gruppen. Han er jo et fint billede på tålmodighed, både da han bliver solgt som slave og prøvetiden i Ægypten, hvor et par år i fængslet yderligere skærpede hans tålmodighed. Men heller ikke Josef blev gjort til skamme. Han havde jo fået pejlemærker fra Gud.

 

Også i dag kan vi høre om personer, der måtte lære tålmodighed. En Mariasøster ved navn Andrea fortæller: ”For det første afslører ørkenen vort sande jeg. Hvis vi skal være ærlige, har vi som regel et gunstigt syn på os selv, overbevist om vores kærlighed til Herren og om vort ønske om at tjene ham. Det er først, når vi kommer ud i ørkenen, at vi finder sandheden om os selv. Derude bliver alle vore gode hensigter tilsyneladende til intet. Ørkenen afslører, hvad der er i vores hjerte. Det kan være oprør. Israels børn knurrede. Vi er ikke anderledes….Da Israels børn beklagede sig over deres strabadser, begyndte de at kræve en anden slags mad.” Hun fortsætter videre og fortæller, at åndelig modenhed udvikles i ørkenen, når Gud fjerner alt det, vi brugte som erstatningstro.

 

- Det er i sådanne ørkenperioder, vi lærer at vælte alt over på Gud.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Dagens Julesang: Christmas Together

Jamie Grace med sin 2012 julesang. Dette er den officielle Music VideoService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002