FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
12. november


Vores ret er deponeret hos Gud


 

Es. 49,4: ”Min løn og min ret er hos min Gud”

 

Bibelverset som vi starter med i dag, er godt at have i baghovedet i hverdagens strid. Det er godt at vide, at min ret ikke er hos andre, men alene er hos Gud. Derfor kan man godt tage det med ro, når retten synes at smutte ud af hænderne på én. Man kan være sikker på, at Gud slipper ikke retten, men holder den i hævd, hvis den er i overensstemmelse med Hans vilje.

 

I Salme 9 siger salmisten: ”Du skaffede mig ret i min sag, du satte dig på tronen, retfærdige dommer.” David måtte næsten hele livet igennem kæmpe mod mennesker, som ville tage kongedømmet fra ham. Han var konge, men blev på grund af fjendtlige intriger tvunget ud i ørkenen, hvor han ligesom prøvede at finde sig selv og sin ret hos Gud, for det var jo Gud, der i sin tid havde kaldet ham og udvalgt ham til konge.

 

Guds valg stod ved magt og stod ikke til at ændre, men både en søn og en svigerfar ville have David skaffet af vejen. De vidste dog ikke, at David havde deponeret sin ret hos Gud, og det betød, at selv den skarpeste hjerne måtte komme til kort.

 

Både Saul og Absalom trak i det korteste strå, fordi de ikke havde Guds ret med i deres beslutninger. De havde kun et modbydeligt magtbegær, som styrede deres handlinger, og det førte til fald. Saul omkom på slagmarken, og Absalom filtrede sit hår ind i et træ under flugt og blev dræbt.

 

David skriver et andet sted: ”Vælt din vej på herren, stol på ham, så griber han ind og lader din ret bryde frem som lyset og din retfærdighed som den klare dag.”

 

Vi må aldrig glemme, at Gud er RETTENS GUD. Es.30,18: ”For rettens Gud er Herren, lykkelig alle, der længes efter ham.” Så når vi deponerer vores ret hos rettens Gud, kan vi være sikker på, at vi ikke bliver gjort til skamme. Han vil, når troen er til stede, sørge for at retten bryder frem som lyset og retfærdigheden som den klare dag. Retten vil med andre ord blive til virkelighed, når man i tro satser på den sag, Gud har lagt ned i hjertet. Ingen fyrste eller konge kan lave om på Guds beslutning om at føre retten til sejr Es.42,3.

 

”Skaf mig ret over min modpart” er temaet i én af Jesu lignelser. Situationen er den, at en enke ikke kan få sin ret halet hjem over for sin modpart. Utrættelig fremfører hun sin sag, men der sker intet, tværtimod bliver hun afvist gang på gang. Men pludselig vender billedet. Modparten er blevet træt af det uendelige renderi, så til sidst finder han papirerne frem og skriver under, og enken fik sin ret. Hertil svarer Jesus: ”Skulle Gud så ikke skaffe sine udvalgte deres ret, når de råber til ham dag og nat? Lader han dem vente? Jeg siger jer: Han vil skaffe dem ret og det snart.. Se Luk. 18.1-8.

 

Jo, Gud er rettens Gud. Han skaffede ret og retfærdighed ved at lade Jesus blive et sonoffer for os. Derfor vil Han også sørge for, at vi ved ham får retten på vor side, når den er med til at fremme Guds rige.

 

Denne stjerne lys og mild,

som kan aldrig lede vild,

er hans guddomsord det klare,

som han os lod åbenbare

til at lyse for vor fod.

                                     Grundtvig


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Du fylder mig med glæde

Lovsang fra Dansk Oase. Endvidere en version med
Kvistgård koret, der synger til arrangementet “Syng den igen” i Bethesda.
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 November 2017. Vælg dato:

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002