FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
12. januar


Gud sørger for din ret


 

Es. 40,27: ”Jakob, hvorfor siger du, Israel, hvorfor erklærer du: Min vej er skjult for Herren, Gud ænser ikke min ret?”

 

Bibelverset til i dag er et godt ord, for man føler sig hjemme i det. Hvem kan sige sig fri for at have været i den situation, hvor tingene ligesom går i hårdknude? Man føler, at Gud har glemt én, eller som teksten så fint siger: ”Gud ænser ikke min ret”. ”Ænser ikke” betyder faktisk, at Gud overhovedet ikke ser til min side. Men godt, at vi har svaret i de følgende vers, som klart siger, at Gud vil sørge for, at retten bliver ført til sejr (Es.42,3), for Han ser til vor side, når troen er til stede.

 

Vers 28-31: ”Ved du det ikke, har du ikke hørt det: Herren er en evig Gud, skaberen af den vide jord. Han bliver ikke træt og udmattet, hans indsigt kan ingen udforske. Han giver den udmattede kraft, den kraftesløse giver han ny styrke. Drenge bliver trætte og udmattede, unge mænd snubler og falder. Men de, der håber på Herren får nye kræfter, de får vinger som ørne. De løber uden at blive trætte, de vandrer uden at udmattes.”

 

Herligt, herligt, så er der svar på vores bekymringer. Gud har skabt jorden og menneskene på den, og det er ham der siger det modsatte af os. Han siger: ”Jeg skal sørge for din ret.”

 

Esajas skriver et andet sted (Es. 14,25 og 27) stærke ord, som understreger det. Hærskarers Herre sværger:

 

Som jeg har tænkt det, skal det ske, som jeg har planlagt, skal det lykkes. Hærskarers Herre har planlagt det, hvem kan sætte det ud af kraft? Når hans hånd er løftet, hvem kan da tvinge den tilbage?”

 

Gud, den almægtige, er stadig på tronen og han skal nok sørge for, at hans børn får ret, for han fører nemlig altid retten til sejr. Han er jo retfærdighedens og rettens Gud, så han går ikke fejl af retten.

 

Vi har eksemplet med kong Farao, som brugte hele sin styrke på at knække Moses, men han havde glemt, at et overgivet hjerte til Gud er uovervindeligt, for alt det, som er født af Gud (vor tro) sejrer over verden. Derfor måtte Farao til sidst bide i (sø)græsset. Gud siger om Farao: ”Jeg vil forhærde Faraos hjerte, så han sætter efter dem, og jeg vil forherlige mig på Farao og hele hans krigsmagt, og egypterne skal kende, at jeg er Herren! 2. Mos14,4.

 

Dette ord er ikke uvæsentligt i den debat, som er kørt herhjemme, og som endte med en ”sejr” til kirkeministeren og de otte biskopper. Jamen, er det ikke for sent nu? Formår Gud virkelig at gribe ind nu, så lang tid bagefter? Jo, Gud er suveræn. Når han siger ”Jeg er Herren”, så betyder ”er” ”handlende tilstede”. Gud er til stede, og kan derfor handle suverænt, så den famøse lov af 15. juni 2012 bliver omstødt.

 

En dag skal Guds indgriben blive synlig for alle Es.62,2: ”Da skal folkene se din ret!” Sal.37,6: ”Han lader din ret bryde frem som lyset og din retfærdighed som den klare dag.” Es.46,10: ”Mit råd står fast, jeg fyldbyrder al min vilje”.

 

Læs gerne mit indlæg her på dette website "Kirkens genmæle", som et at finde på Evangelisk luthersk netværks hjemmeside, på www.teologen.dk og trykt som kronik i seneste udgave af ugeavisen Udfordringen. Kære læser! Bed for sagen og spred gerne denne andagt samt indlæg. Gud skal nok sørge for RETtidig omhu. Tak for kampen! 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Helligt Er Dit Navn

Skrevet af Eby Betsayyad og Filip Lindell
Sunget af Sabina Mathew. Optaget live den 16. marts 2008 i Kirken i Kulturcentret, København


 

 

 

Du satte himlen på sin plads
O Gud, du formed jorden
Du rejste mennesket, du gav ham liv
For du er Skaberen
I går, i dag, for evigt Gud
Helligt er dit navn.

Du satte verden i bevægelse,
du styrer alting
I dine hænder hviler jeg
jeg frygter ingenting
I går, i dag, for evigt Gud
Helligt er dit navn.

Kongernes konge,
den første, den største
Herrernes herre,
du er alt for mig
Hvad skal jeg frygte,
når skaberen, frelseren
kalder mig sin.

Du satte verden i bevægelse,
du styrer alting.
I dine hænder hviler jeg
jeg frygter ingenting
I går, i dag, for evigt Gud
Helligt er dit navn.


//: Kongernes konge,
den første, den største
Herrernes herre,
du er alt for mig
Hvad skal jeg frygte,
når skaberen, frelseren
kalder mig sin. ://


Helligt er dit navn
Helligt er dit navn
Helligt er dit navn
Helligt er dit navn


Kongernes konge,
den første, den største
Herrernes herre,
du er alt for mig
Hvad skal jeg frygte,
når skaberen, frelseren
kalder mig sin
kalder mig sin ...


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002