FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
11. september

Jesus formår


 

Hebr. 7,25: ”Derfor kan han også helt og fuldt frelse dem, som kommer til Gud ved ham, fordi han altid lever, så han kan gå i forbøn for dem.”

 

Her har vi ét af Hebræerbrevets centrale ord. Det fortæller enkelt og varmt om den frelse, Kristus har vundet for os. Ordet er så sprængfyldt med vitaminer til ånd, sjæl og legeme, at vi må bøje os og sige tak. Her står der sort på hvidt, at Jesu frelse er fuldkommen, - intet mangler over for dem, der søger Gud.

 

Jesus er konkret nærværende, fordi han altid lever og er aktiv i forbønstjenesten i himlen. Det skal være vor trøst i dag og alle de kommende dage, at vi ejer en frelser, der lever og er en flittig forbeder.

 

Udtrykket ”Derfor” har vi igen – ligesom reklamen fra Netto. Ja, hvorfor? Fordi Jesus har indvilliget i at være den store ypperstepræst, der én gang for alle gik ind i Det Allerhelligste med sit eget blod. Rakte det frem for faderen, idet han dermed ville sige, at nu havde han udført tjenesten både som det lydefri lam og som en barmhjertig ypperstepræst.

 

Jesus, som formår at give 100 % hjælp, ikke trekvart eller halv hjælp, men den fuldkomne hjælp. Det er noget, vi hver især trænger til at høre, når vi er trængt op i en krog. ”En fuld og hel” frelse er en vidunderlig formulering, som vi må klynge os til i al vor afmagt og hjælpeløshed.

 

Det er ikke tilfældigt, at der et andet sted i brevet står, at vi i forbindelse med Jesu frelsergerning har ”en stærk trøst” og ”et sjælens anker, der både ligger sikkert og fast og når ind bag forhænget, hvor Jesus gik ind som ypperstepræst” og stænkede sit blod på nådestolen og dermed opfyldte lovens krav (de ti bud). Fra nu af skulle det kun være nåden, som skulle være ”gældende lov”.

 

Samtidig vil det lydefrie lams blod være en total beskyttelse mod angreb fra mørket. I Det gamle Testamente hører vi om blodet på dørstolperne, hvordan det kunne holde selv døden ude. Intet ødelæggende slag ramte det jødiske folk, fordi de i tide fik smurt blod på Guds anviste sted, dørstolperne.

 

Når blodet på dørstolperne kunne holde ødelæggeren væk, hvor meget mere vil så ikke blodet fra Jesus holde ødelæggeren væk, når vi fremholder blodet og får det smurt på vore hjerters dørstolper. Det vil være et værn mod alle dæmoniske angreb.

 

Jesus er i stand til ”fuldt ud” at bekræfte og stadfæste det kald, som vi hver især står i. Han ønsker ikke, at vi skal gå rundt i uvished, men giver os gerne  bekræftelser undervejs i livet, så vi hele tiden føler, at fællesskabet og kursen er i orden.

 

Det værste, der kan ske for en kristen, er den lille ulydighed som bliver mangedoblet, fordi man går på kompromis med et og andet. Derfor er det helt nødvendigt, at bede med på salmistens bøn ”Ransag mig, Gud, og kendt mit hjerte, prøv mig og kend mine tanker!” En god og nødvendig bøn at bede i vingårdshjørnet.

 

 Bed o Jesus, bed for mig,

 bed mig ind i Himmerig.

 Der at leve, der at bo

 i en evig fred og ro.

 Lær du mig at elske dig,

 du som beder godt for mig.

 Gud vær min ven, Gud hør min bøn

 og det for Jesu skyld.

 Kære Jesus, amen.  


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Create in me a clean heart

Med Keith Green

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002