FORSIDEN
JUNI MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
11. august


Mesteren formår at forme os


 

Fil. 1,6: ”Og jeg er overbevist om, at han, som har begyndt sin gode gerning i jer, vil fuldføre den indtil Jesu Kristi dag.”

 

”Et mesterværk i marmor”, ja, sådan beskriver man marmorstatuen af ”David”, som er udhugget af den berømte multikunstner Michelangelo. Det er et kunstværk i særklasse, men det er ikke mindre interessant at vide, hvordan det er blevet til.

 

To billedhuggere ved navn Agostino di Duccio og Antonio Rossell var hver for sig begyndt på at udhugge en statue af en stor 4 meter høj marmorblok, men måtte opgive det hele, da de løb ind i problemer med marmoret. Den noget skamferede marmorblok blev nu opmagasineret, og først 40 år efter blev den taget frem igen og givet til den kun 26-årige Michelangelo, som man mente kunne få noget ud af den.

 

Selv om andre ikke fik noget ud af blokken, så Michelangelo mulighederne. Han udnyttede hele blokkens højde og fik i løbet af tre år -1501-04 - udhugget den kampberedte David, der ser fjenden i det fjerne. Statuen blev simpelthen et mesterværk udført af et kunstnerisk geni. Jo, mesteren så muligheder i en marmorblok, som var mishandlet af andre.

 

Michelangelo viser David som en atletisk yngling, der er parat til kamp. Han står stille og roligt og skuer frem mod Goliat, fuld af koncentration over for det, som skal ske. Med sit blik nedstirrer han nærmest fjenden. Ved afsløringen af kunstværket fik folk et chok, positivt ment. Aldrig før havde man set en så stor og utraditionel skulptur – og yderst ”levende”.

 

Jeg synes, billedet af den ødelagte marmorblok og mesteren, der så mulighederne, er et godt billede på Gud, der formår at skabe og forme noget ud af et menneske, som andre ikke ser nogen værdi i. Der er mange menneskeskæbner, som Gud ved sin ånd har fået forvandlet til herlige personligheder. Tænk blot på banditten Saulus, der havde sat sig som mål at udrydde de kristne. Med en klar åbenbaring blev Saulus forvandlet fra forfølgeren til efterfølgeren Paulus.

 

En dag læste jeg om en oprørsgeneral i Burundi, der ved en norsk prædikants forkyndelse blev totalt forvandlet og indgik en våbenhvile med modparten. Han blev valgt til landets præsident og har nu skabt fred i landet. Jo, sådan kan det gå, når Guds ånd får fat i et menneske, der har mistet sin identitet.

 

Og så tilbage til bibelverset som nævnt øverst i Dagens Ord Andagten, som er et godt løfte at gå ud i hverdagen med. Gud i himlen kan skabe muligheder i et hvert menneske, hvis han får lov. Han kan fuldføre den gerning, som han har begyndt på.

 

Din gerning kan ej hvile,

ej standses kan dit fjed,

når du til os vil ile

med hjælp og bistand ned.

P. Gerhardt
– fra salmen ”Befal du dine veje”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkThere Is A Hope

Med Stuart Townend. Worship lovsangen er fra albummet "There Is A Hope" fra Kingsway Music. 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 August 2015. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
31 
 
 
 
 
 
32 
33 
34 
35 
36 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002