FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
11. juli 2014


Tekster til trøst i svære stunder


 

Salme 92,11: ”Du har kvæget mig med den friskeste olie.”

 

Salmisten leverer her en flot sætning med et dybt indhold. Han ved, at Guds ord trøster og styrker som den friskeste olie. Gud formår at trøste, for hans ord kommer fra hjertet. Når først Guds ord får personlig adresse forvandles de til en frisk olie fra den himmelske helligdom.

 

Jeg husker tydeligt min søsters begravelse, hvor præsten læste det første afsnit op fra Johs. 14. Afsnittet blev virkelig dyrebart – også senere. Afsnittet begynder med ordene: ”Jeres hjerte forfærdes ikke! Tro på Gud og tro på mig” og slutter med de kendte ord: ”Jeg er vejen, og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig.”

 

Da Martin Luther fik sit friske pust om retfærdiggørelse ved tro, havde han netop læst Rom. 3,20-26, hvor vi har de vigtige vers 24 og 26: ”Og bliver retfærdiggjort uforskyldt af hans nåde ved forløsningen i Jesus Kristus,” og ”Gud er retfærdig, når han retfærdiggør den, som har tro på Jesus.” Godt vi har disse vers, som repræsenterer evangeliet så fuldt og helt.

 

Vi bliver lige lidt mere i romerbrevet. Engang læste jeg, at man under besættelsen fandt trøst i Rom. 8,31-39, som populært bliver kaldt ”de kristnes lovsang”. Nærlæser man teksten forstår man godt, hvorfor afsnittet har fået det navn. Det indledes med ”Er Gud for os, hvem kan så være imod os”. Midt i teksten har vi ordene: ”Kristus er den, som er død, ja, meget mere: Som er opstanden, som er ved Guds højre hånd, som også går i forbøn for os.” og afsnittet slutter med, at intet kan skille os fra Kristi Kærlighed.

 

Så har vi jo ikke at forglemme Davids mange salmer, hvor nogle af bjergtoppene er salme 23, 25, 27, 32, 51, 103 og 121.

 

Endelig må vi have Filipperbrevet med, hvor vi har det stærke Kristus-afsnit fra kap.2,5-11, hvor vi har ordene: ”Han ydmygede sig selv og blev lydig til døden, ja, døden på et kors.”

 

Vi har ligeledes Hebr. 9,11-28 og 10,19-23, hvor vi får at vide at Kristi blod er vores retfærdighedsdragt og ståsted - vores klippegrund. 

Johs. Åb. kap 5 må heller ikke glemmes: Guds lam, som sejrer og samler sin dyrekøbte menighed i Himlen.

 

Jo, vi har mange fantastiske afsnit fra Bibelen, som virker trosstyrkende. Lad os slutte med det mægtige velsignelsesafsnit i 5. Mos.28,1-14, hvor Gud vil bringe velsignelsen videre til dem, der tror og adlyder.

 

Kære læser! Du er velkommen til at nedskrive flere afsnit og sende dem til mig. Afsnit, som betyder noget for dig. Jeg har nemlig lyst til at samle afsnittene i et lille hæfte, når lejlighed byder sig mail(at)dagens-ord-andagt.dk


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her


Find Your Wings

Med Mark Harris


 

 

 


 

 
   

Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679Juli 2014

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
27 
 
28 
29 
30 
31 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerneStøt os økonomisk og vi sender gerne ovenviste trykt som visitkort (5x8,5 cm), som så kan deles ud til venner og søgende.

 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre fornemme og arbejde i Ånden -  og ligeledes med økonomisk hjælp. Der er tre husstande som har valgt at støtte os med et beløb hver måned, og det takker vi for, men vi vil gerne opfordre endnu flere til at give en lille skærv til arbejdet.

 

Hver måned modtager vi bl.a. 31 kr. fra et ægtepar. I begyndelsen studsede vi over beløbet, men fandt hurtigt ud af, at de med ordene ”Tak for dagens andagt” gav mindst en krone pr. dag. Det ser måske umiddelbart ikke ud af meget, men 31 x 12 bliver til 372 kr. om året. Vi er yderst taknemmelige. De fleste kan jo godt undvære en kr. pr dag og hvis nogle flere ville yde f.eks. dette ... så, ... mange bække små .... Det skal blot omsættes til handling. På forhånd siger vi tak for hver en gave uanset størrelse, så vi fortsat kan velsigne mange mennesker og støtte op og efter bedste evne medvirke til at hjælpe omkring de behov der løbende kommer. 

 

Vi takker Herren for de 10 år denne andagtstjeneste har fungeret og for den store vækst han har tildelt os. Det er dejligt at medvirke til, at betjene et stigende antal mennesker og at se, at der er flere og flere nye og søgende kristne imellem læserskaren.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002