FORSIDEN
NOVEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
11. juni


Giv Guds muligheder en chance


 

Jer. 18,12: ”Men de svarer: ”Nej! Vi vil følge vore egne tanker.”

 

På Tåsinge findes et slot, som hvert år besøges af mange turister. Slottet hedder Valdemars Slot og er kendt af de fleste, men de færreste kender personen Valdemar og historien bag slottet.

 

Det hele tog sin begyndelse i 1639. Christian den Fjerdes yndlingssøn Valdemar Christian, eneste søn med Kirstine Munk, var færdig med sin uddannelse og skulle have et skub videre frem.

 

Kongen ville simpelthen give ham et slot. Øen Tåsinge blev valgt som passende ramme for slottet, som skulle være flottere end Rosenborg Slot, kongens eget slot. Så endelig i 1644, da prinsen var 22 år, stod slottet færdigt.

 

Sammen med slottet hørte en del krongods, hvor prinsen ligeledes kunne nyde livet. Desværre var prinsen ikke til stede under byggeriet, men kongen glædede sig til at overdrage hele herligheden til sin søn. Også uden for slottets grænser havde man hørt om kongens kærlighed til sin søn og den store gave, han havde tiltænkt ham.

 

Men Valdemar Christian var ikke interesseret i gaven. Han flyttede aldrig ind på slottet, med red i stedet rundt i Europa og opsøgte andre eventyr. Tilbage stod et fuldendt slot og ventede på sin retmæssige ejer.

 

Slottet havde det hele. Kongesalen, modtagelsesværelset, spisesalen, biblioteket, riddersalen og slotskirken. Prinsen kunne have draget nytte af det alt sammen, men han tabte det hele på gulvet. Han legede soldat nede i Europa, ja, han gik endda så vidt, at han til sidst gik over til fjenden og døde i svensk krigstjeneste, kun 33 år gammel.

 

Valdemar Christian blev en tragisk skikkelse, fordi han forspildte sine gode muligheder. Et slot og et kongedømme kunne være blevet hans skæbne. Men han sagde nej tak!

 

Prinsens liv er et stærkt billede på tilværelsens muligheder. Vi må aldrig afskrive en mulighed, for der kan dukke en ny mulighed op, som vi aldrig har tænkt på. Så når vi får tilbudt en mulighed, og vi kan se, at den indebærer glæde og tryghed, må vi vælge den, for om det næste hjørne kan der dukke nye muligheder op.

 

I Bibelen står der: ”Thi således elskede Gud verden, at han gav sin søn den eneste, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.” Hvilken mulighed. Den må vi vælge.

 

Ethvert menneske har mulighed for at gå ind i Guds store bygning (en evig bygning er nåden) og drage fordele af alle de herlige rum:

Hvilerummet
Glædens rum
Tilgivelsens rum
Udrustningens rum
Visionernes rum

og ikke at forglemme de evige boliger. Lad os gå ind i bygningen i dag!

 

Har du intet rum for Jesus,

Ham, som gav sit liv for dig?

Han nu banker på dit hjerte,

Hvisker: Sjæl, luk op for mig!


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkFootprints In The Sand

med Leona Lewis


 

 

 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Juni 2015. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
23 
24 
25 
26 
27 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


God_morgen.txt

MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002