FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
11. april 2017! ! !

Klik her hen til Dagens Ord Andagt i nyt design.
Websitet tilpasser sig alle skærmstørrelser.
SmartPhones, tablets, bærbare, monitorer og SmartTV.Lignelsens betydning


 

Luk.15,3: ”Da fortalte han dem denne lignelse og sagde: ´Hvis én af jer har hundrede får og mister ét af dem, forlader han så ikke de ni og halvfems i ørkenen og går ud efter det, han har mistet, indtil han finder det?´”

 

Jesus forstod at kommunikere. Det er hans vidunderlige lignelser et godt eksempel på. Han ved, hvad den gode fortælling kan gøre ved folk. Den kan først og fremmest fange folks interesse, dernæst kan den afsløre tilhørerne, fordi den samtidig er et spejl.

 

Et godt eksempel på lignelsens betydning finder vi hos Lukas i kapitel 15. Situationen er den, at Jesus er omgivet af toldere og syndere. Det vækker så stort anstød hos farisæerne og de skriftkloge, at de højlydt giver udtryk for deres raseri: ”Den mand tager imod syndere og spiser sammen med dem.”

 

De venter utvivlsomt på, at Jesus skal give igen af samme skuffe, - blive vred, fordi han helt urimeligt bliver misforstået og nedgjort i det offentlige rum. Men hvad sker der? Jesus bruger sine pædagogiske evner og fortæller straks en lignelse.

 

Han kunne have sagt: ”Nu skal jeg lige gøre rede for 23 paragraffer. For det første: ”Vær god ved jeres næste”. For det andet: ”Nedgør ikke nogen i din nærhed”. For det tredje: ”Overse ikke den fattige”, osv. osv. Men så vidste han godt, at mange ville være uden for pædagogisk rækkevidde.

 

Jesus begynder i stedet for på en herlig lignelse, som har sit udgangspunkt i folks hverdag, ja, han når at fortælle hele tre lignelser, som alle handler om det genfundne og glæden derved.

 

Den første lignelse handler om den gode hyrde, der kun er interesseret i at finde det mistede får. Da fåret er fundet, melder han det til naboer og venner og opfordrer dem til at dele glæden med sig.

 

Den næste lignelse handler om en tabt mønt, og også her bliver fundet fejret sammen med andre.

 

Den tredje lignelse er en ren fuldtræffer. Det er lignelsen om den fortabte søn, eller som nogen ynder at kalde den: ”Den genfundne søn.” Her får Jesus understreget kærlighedens enorme rækkevidde, at den kan nå det mest forhutlede og forsømte menneske.

 

Den fortabte søn vender hjem og bliver omsluttet af kærlighed. ”Mens han endnu var langt borte, så hans far ham og løb hen og faldt ham om halsen og kyssede ham.”

 

Ja, sådan er kærlighedens inderste væsen. Den ”tåler alt, tror alt, håber alt, og udholder alt.” Igen bliver vi delagtiggjort i glæden. Der bliver fest på gården, fordi det fortabte har overlevet og er vendt hjem. Lignelsen slutter med en stærk appel om at deltage i glæden over det fortabte.

 

Det er de fornærmede farisæere og skriftkloge, der billedligt er identisk med den ældste søn, som får noget at tænke over. ”Men nu burde vi feste og være glade, for din bror her var død, men er blevet levende igen, han var fortabt, men er blevet fundet.”

 

Vi andre kan tage ved lære af Jesu mesterlige håndtering af en fornærmet udtalelse. Han bruger den gode fortælling, som har en formildende egenskab i sig. Samtidig med, den bærer på et spejl. Lad os spejle os i de tre lignelser og lade glæden få frit løb over den grænseløse kærlighed.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Syng til din Gud
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 April 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
13 
 
 
 
 
 
14 
15 
16 
17 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002