FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
11. december


Kærlighed uden begrænsninger


 

Johs. 3,16: "Thi således elskede Gud verden, at han gav sin søn den enbårne, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv."

 

Fra mine unge år husker jeg et specielt ungdomsmøde. Det var en vidne- og sangaften. En ung pige stillede sig frem og citerede Johs. 3,16, mens tårerne trillede ned af hendes kinder. Det gjorde indtryk. Tårerne og ordene talte deres tydelige sprog om Guds kærlighed. Med sit vidnesbyrd talte hun til mange hjerter om Guds kærlighed, at den lever.

 

Johs. 3,16 er et hovedbibelord, og det er ikke så sært, at det kaldes "Den lille bibel." > Læs det gerne igen - se øverst  i denne tekst <. Her møder man Guds store kærlighedserklæring til det lille menneske, MEN har vi nu også hver især til fulde forstået dens indhold?

 

I naturens verden møder vi mange stærke billeder på kærlighed. Jeg husker en forfatter, der fortæller om en oplevelse ved en udbrændt skov. Han gik lidt nærmere og så en fuglerede, hvor flammerne havde slikket hen over en fugl, der havde bredt sine vinger ud over reden. Han løftede den døde fugl, og stor blev hans overraskelse, da han i reden så levende unger. Ja, hvilket billede! Da det stod allerværst til, bredte fuglen sine vinger ud for at beskærme ungerne. Selv gik den i døden for sit afkom.

 

Jo, kærligheden lever. Men tydeligst ser vi det i Jesu liv og gerning. Hans kærlighed er grænseløs, ja, Paulus siger, at Jesu kærlighed overgår al erkendelse. Jeg må endnu engang minde om Golgatadramaet, hvor den ene delegation efter den anden råber: "Stig ned fra korset". Hvilken fristelse midt i al smerte, misforståelse og ensomhed, men Jesus blev hængende, fordi hans kærlighed var stærkere end hån og spot. Halleluja. Her er der virkelig grund til at udbryde et højtlydende halleluja.

 

Kærligheden lever og vil aldrig dø. Paulus siger i "det kristne håbs lovsang" (Rom.8. 31-39), at intet kan skille os fra Jesu kærlighed. Nej, for han har jo med sit blod købte os som sin dyrebare brud. Og en brudgom kan aldrig glemme sin brud.

 

Guds kærlighed er den stærkeste magt i verden. Ingen opfindelse, ingen elektricitet, intet lyn, ingen magnetisme eller noget andet kan på nogen måde sammenlignes med Guds kærlighed, som er en megastørrelse ud over alle grænser. Han gav simpelthen det bedste han havde, sin eneste søn, fordi han elskede de gode mennesker, nej, fordi han elskede verden, både de gode og de onde.

 

Om Jesus, da han virkede som menneskesønnen, kan siges, at han om nogen omsatte sine ord til handling. Han satte alt ind på at øse kærlighed ud til sine medmennesker, og da modstanderne ville lukke munden på ham, satte han blot endnu mere ”turbo” på sin kærlighed. Hele den guddommelige magt, som han havde til disposition, gav han afkald på. Ingen bitterhed, intet had, ingen hævnakt kunne presse sig ind i hans sind, for der var kun kærlighed, både til de gode og de onde.

 

Og da han sagde sit ”Det er fuldbragt!” oplevede han kærlighedens triumf, og vi kan opleve den sammen med ham, hvis vi tror på ham.  Ja, Jesus lovede højt og tydeligt, at han vil komme og tage bolig hos det menneske, der elsker ham og samtidig åbenbare sig for det. Det er da et budskab, der vil noget!

 

Det er kærlighedens triumf, at Guds egen søn vil tage bolig i et menneskehjerte og at han fremover vil give sig til kende. Han vil simpelthen bekræfte og stadfæste, at han bor i menneskehjertet, med mirakler og tegn. For det er kærlighedens natur, det er kærlighedens triumf.

 

Så lad os i dag sige tak for kærlighedens triumf, at tilværelsens grundtone ikke er bitterhed, had, misundelse, ondskab, men kærlighed. Jesus satte sit liv ind på at bevise det, og Gud stadfæstede det ved at lade ham opstå fra de døde. HALLELUJA.

Lad os slutte dagens andagt med Grundtvigs stærke ord:

Kærligheden, hjertegløden,
stærkere var her end døden,
heller giver du end tager,
ene derfor dig behager
korsets død i vores sted.When love was born

Sunget af Mark Shultz.


 

 

 

Starlight shines, the night is still
Shepherds watch from a hill
I close my eyes, see the night
When love was born

Perfect child gently waits
A mother bends to kiss God's face
I close my eyes, see the night
When love was born

Angels fill the midnight sky, they sing
Hallelujah, He is Christ, our King

Emmanuel, Prince of peace
Loves come down for you and me
Heaven's gift, the holy spark
To let the way inside our hearts

Bethlehem, through your small door
Came the hope we've waited for
The world was changed forevermore
When love was born

I close my eyes, see the night
When love was born

Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGlædelig julemåned til dig og dine 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002