FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
10. juli

Besøg af en brevdue


 

Kol. 3,16.: Lad Kristi ord i rigt mål bo hos jer ...

Læs i Bibelen og få et besøg af Helligånden

 

En dag fik jeg besøg af en rigtig brevdue. Som regel er det ring- og tyrkerduer som aflægger min have et kort besøg - og indtil dato, er jeg ikke kommet særligt tæt hold af dem. De er så skræmte.

 

Anderledes var det med brevduen, som stille og roligt gik rundt i haven. Selv om jeg kom meget tæt på den, lod den sig ikke skæmme. Den samlede føde til sig, blot 30 cm fra mine fødder. Det var lidt af en oplevelse at iagttage den, især dens fortrolighed med et menneske. Det skyldes utvivlsomt dens omgang med opdrættere derhjemme i dueslaget.

 

Vel, der gik mange tanker gennem mig, mens jeg iagttog den og fotograferede den. Det er jo ikke tilfældigt, at Helligånden bliver symboliseret ved en due i Bibelen. Ligesom brevduen bringer bud fra sin Herre, bringer Helligånden bud fra den himmelske verden og tegner et unikt billede af Jesus som den stedfortrædende Frelser.

 

Vil vi have besøg af Helligånden i vort sind, da må beflitte os på at læse Guds ord, fordi Helligånden altid er knyttet til Bibelordet. Det er ikke tilfældigt at Paulus begejstret udtrykker sin mening om Guds ord. Han skriver: ”Lad Kristi ord i rigt mål bo hos jer, så I med al visdom lærer og påminder hverandre med salmer, hymner og åndelige sange og synger med taknemmelighed i jeres hjerter for Gud.” Kol. 3,16.

 

Jo, Det er Paulus’ store anbefaling, at han beder om, at Kristi ord må rigeligt hos os, for han ved af egen erfaring, at så følger Helligånden med og manifesterer sig med guddommelig nærhed til trøst og oprejsning.

 

”Sæt Helligånden på arbejde, læs i Bibelen”. Guds ord og Helligånden er som forbundne kar, der ikke kan skilles af. Så lader vi hånt om Bibellæsning, så har Helligånden ikke så meget at arbejde med og der er kun små chancer for, at Helligånden bidrager med alt det, den kan.

 

Det et værd at notere sig, at Helligånden sammen med ordet, kan jage al frygt og bekymring ud af et menneskesind, og dette på en sådan måde, at man føler sig overbevist om, at Gud står bag.

 

En af dagene bad jeg i mit stille sind om et beskyttelsesord og greb i tro ned i mannakornkassen, og jeg må sige, at jeg fik et beskyttelsesord, som bevirkede at fred og hvile fandt ind i mit sind og nærmest sparkede uro og bekymring ud. Alt sammen ved ordets og Helligåndens hjælp.

 

Ordene var Es. 41,10 og 14: (Ja, nu kunne jeg jo lade dig kære andagtslæser - slå det op, men for nemheds skyld får du det herunder).

 

”Frygt ikke, for jeg er med dig, fortvivl ikke, for jeg er din Gud.

Jeg styrker dig og hjælper dig, min sejrrige hånd holder dig fast.

Frygt ikke, Jakobs orm, Israels kryb,

Jeg hjælper dig, siger Herren,

han som løskøber dig, Israels Hellige.”

 

Så endnu engang: Vil vi have besøg af Helligånden, da må vi læse Guds ord – og vil vi sætte Helligånden på arbejde, da må vi fortsat læse i Guds ord.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkDu løfter meg opp

Norsk lovsang med og af Børud Gjengen


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002