FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
10. december

Jesus er verden lys


 

Johs. 8,12: ”Jesus talte nu atter til dem og sagde: ’Jeg er verdens lys; den, som følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys.’”

 

Her har vi grundtonen i evangeliet. Kort og godt: Jesus er verdens lys og den, der følger ham skal have livets lys.

 

En dag så jeg en spændende TV-udsendelse om solen og dens fantastiske egenskaber. Vi blev bekendt med, at solens yderste atmosfære, som hedder koronaen, har en temperatur på 2 millioner grader celsius, hvorimod solens kerne kun har 6000 grader celsius. Der er konstant eksplosioner i koronaen, men af og til er det så voldsomt, at der sker en koronamasseudstødelse af plasma, som kan påvirke livet på jorden.

 

For år tilbage forsvandt strømmen i en amerikansk storby på grund af et sådant fænomen. Koronaen kan ikke ses, fordi lyset fra solen blænder den. Kun i forbindelse med en måneformørkelse ses koronaen tydeligt. Ingen videnskabsmand kan i dag løse koronaens gåde. Man forstår ikke at den kan være 2 millioner grader, mens selve solen kun er 6000 grader celsius. Det burde jo være omvendt, men kendsgerningerne taler deres tydelige sprog. Ingen nok så klog mand kan afdække koranens hemmelighed – og dog tager vi solens lys med koronaen som en del af vores hverdag. Ja, vi kunne ikke eksistere uden solen.

 

Ligesom solens lys tjener sit formål, gør Jesus det også som verdens lys. Det er lidt af en gåde, at Guds søn blev menneske og udsendte sit klare lys til mennesker, men det er ikke desto mindre sandt. Jesus var her på jorden og lagde Guds barmhjertighed ned over ethvert menneske, for hvem livet var gået i stykker. Hans barmhjertighed og guddomskraft var enorm. Han kunne gå på vandet, helbrede de syge og opvække døde, men det vigtigste af alt: Han kunne sende håbets lys ind i ethvert menneske, fordi han var kærlighed. Og nu sidder han ved sin fars trone.

 

Med sine ord kunne han opmuntre til at bede. Han var jo af sandhed, ja, selve sandheden, så derfor kan vi tage ethvert løfte som pålydende. Vi skal blot utrætteligt banke på himlens port. Så vil den barmhjertige og trofaste ypperstepræst lukke os ind i de resursefyldte lagre.  Lad os lige repetere tre af hans bønneløfter:

 

Johs.15,7: ”Hvis I bliver i mig, og mine ord bliver i jer, så bed om hvad som helst I vil, og I skal få det.”

Johs.14,14: ”Hvis I beder mig om noget i mit navn, vil jeg gøre det”

Mark.11,23: ”Alt, hvad I beder og bønfalder om – tro, at I har fået det, så skal I få det.”

 

Hvert af disse tre herlige løfter indeholder et guddommeligt lys fra ham, der sagde: Jeg er verdens lys. Lad os i dag lade disse tre løfter være en lygte for vor fod og lys på vor sti.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk

Du og dine ønskes en

GLÆDELIG JULEMÅNED
og en

Open the eyes of my heart Lord


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002