FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
1. søndag i advent * 2. december


1. søndag i Advent.


 

I dag er vi nået til 1. søndag i advent, som er indledningen til en dejlig tid med lys og farver og ikke mindst forventning.

 

Vi ser frem til julen, vi forbereder os til julen og håber på nogle gode dage op til jul, hvor vi kan forberede sind og tanker på, at evangeliet er lige nyt hvert år.

 

Adventstiden er både en glædens og en taknemmelighedens tid. Vi kan glæde os over evangeliets storhed - og takke for gode kår - og almindelige hverdage, som alt sammen er gode gaver. 

 

Den største glæde i denne tid er lyset fra evangeliet. Det er ligesom det får en ekstra glans her i adventstiden, hvor vi venter på den store højtid, julen. Jo, der er noget at glæde sig over i denne tid, trods de mørke meldinger, vi får gennem medierne. Vi må glæde os over livet og sige tak for hver eneste dag.

 

Adventstiden er en gammel kristen tradition. Meningen med advent var, at man i denne periode skulle forberede sig åndeligt til juleevangeliets budskab om herrens komme, at fejre Jesu Kristi fødselsdag.

 

Advent -  "Adventus Domini" som betyder "Herrens komme", er de fire søndage der er i tiden før den 25. december.4 lys til vort sind 

Kol. 3,16: Lad Kristi ord bo rigeligt hos jer.

 

Paulus giver her et godt råd til en menighed og vi andre kan lytte med, for han understreger Guds ords store betydning for al trivsel. Paulus ved af erfaring, at mangel på Guds kan betyde mismod og dårlig udvikling for en menighed.

 

Alt for ofte fyldes vore sind med tanker, som er destruktive. Det kan være kritik af andre, det kan være manglende tro på de visioner, Gud har givet os - osv. osv.

 

Derfor må vi som Paulus opmuntrer os til - give plads for Guds ord, for ordet fra Gud har den egenskab, at det bygger op, dér, hvor noget er i gang med at blive nedbrudt.

 

Jeg har fået megen velsignelse af 4 huskeord. De har alle samme kapitel og samme vers, og skulle derfor være nemme at huske. (14,27). Og så siger de noget, som vi har brug for hver dag.

 

Lad os her, med adventstiden for øje, tænde disse 4 lys i vort sind, og lad indholdet fylde vore tanker til opbyggelse og fred.

 

1) Ords. 14,27:

AT FRYGTE HERREN ER EN KILDE TIL LIV.

Det betyder at Gudsfrygt får konsekvenser. Livet får perspektiv og et nyt pust udefra. Livet bliver en gave, man takker for, og det evige liv bliver vort håb.

 

2) Es. 14,27:

HÆRSKARERS HERRE HAR PLANLAGT DET, HVEM KAN SÆTTE DET UD AF KRAFT. NÅR HANS HÅND ER LØFTET, HVEM KAN DA TVINGE DEN TILBAGE.

Et herligt ord, som siger noget om Guds suveræne magt. Ingen magt i denne verden kan sætte det ud af kraft, som Gud har planlagt. Det giver tryghed at vide, at den almægtige Gud kan trække i 10.000 tråde uden at nogen formår at klippe dem over.

 

3) Matt. 14,27:

VÆR FRIMODIGE, DET ER MIG, FRYGT IKKE

Sagt til en flok bange disciple, der var kommet ud i stormvejr. Jesus, vor frelser og ven, er os allernærmest, når vi er allermest fortvivlet, og så siger han myndigt til os, at vi ikke skal være bange, for han er lige i nærheden.4) Johs. 14,27:

FRED EFTERLADER JEG JER, MIN FRED GIVER JEG JER; JEG GIVER IKKE SOM VERDEN GIVER. JERES HJERTE MÅ IKKE FORFÆRDES OG IKKE VÆRE MODLØST:

Her understreger Jesus det, som vi hver især har så hårdt brug for hver dag. Den guddommelige fred midt i en urolig verden. Lad os i dag tage imod denne fred, så harmoni og glæde fylder vort sind.

 

Bøn:

Jesus, vi takker dig for ordets livgivende virkning,

at det skaber, hvad de nævner.

Tak, at du ikke overlader os til tilfældighedernes spil,

men tager os fast ind i din favn,

så vi kan mærke dit kærlige hjerteslag. Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGlædelig julemåned til dig og dine 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002