FORSIDEN
JUNI MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
1. augustOm at tage Gud på ordet


 

Ords. 4,20-21: ”Mærk dig min søn, mine ord, bøj øret til, hvad jeg siger; det slipper dig ikke af syne, du vogte det dybt i dit hjerte.”

 

Det er et herligt ord, vi her har fra kong Salomons pen. Vi bliver opfordret til at lytte til Gud, men ikke nok med det, vi må også skrive os ordene bag øret, så vi husker dem – ja, de skal gemmes dybt i vort hjerte.

 

Vi forstår godt, hvorfor Salomon så alvorligt indskærper det, for vi mennesker er slemme til at glemme Guds klare røst.

 

I Salme 106 møder vi dette fænomen. Gang på gang står der om det jødiske folk, at de glemte Gud, selv om de havde set store ting ske for deres øjne.

 

”De glemte Gud, deres frelser, som øvede store ting i Egypten, undere i kamitternes land, frygtelige ting ved Det røde Hav – de vragede det yndige land, og troede ikke hans ord, men knurrede i deres telte og hørte ikke på Herren.” Sal. 106, 21,22,24 og 25.

 

Det er med denne baggrund Kong Salomon taler. Han ved alt for godt, at Guds ord kan blive vraget på en sådan måde, at man ikke mere tror på det. Her har vi generationers store selvbedrag.

 

Godt, at vi har kong Salomons tydelig opfordring om at regne med Guds ord.

 

Der kan være ord, som vi har lettere ved at forholde os til end andre f.eks. det herlige ord af Johannes: ”Jeg er opstandelsen og livet; den, som tror på mig, skal leve, om han end dør.” Johs. 11,25

Ordet står på mange gravstene og har dybe rødder hos de kristne, for det er jo det, vi tror på. Det bliver straks værre med andre ord, som på en særlig måde udfordrer vor fornuft og tro. Vi kan tage ordet fra Mark. 11,40, som er udtalt af den samme sandhedens mund som ordet fra Johs.11,25.

 

Hos Markus lyder det: ”Alt, hvad I beder og bønfalder om – tro, at I har fået det, så skal I få det.” Et udfordrende ord, et dristigt ord, men ikke desto mindre sandt, fordi det kommer fra ham, der er sandheden, og som aldrig sagde noget uden at mene det.

 

Lad os tage dette ord til os midt i en tid, hvor mange ikke kan tro et sådant ord, fordi det mangler et fundament af sund fornuft.

 

Hertil må vi så minde hinanden om, at det har et fundament:

 

”Enhver, der hører de ord, jeg her har sagt, og handler efter dem, han ligner en klog mand, som byggede sit hus på klippegrund.”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Holy Holy Holy

med The Hillsong United
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 August . Vælg dato:

 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002