FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
1. juni

Fra bekymringer til troens blik


 

1. Mosebog kap. 15 vers 1:

Senere talte Herren til Abram i et syn: »Vær ikke bange, Abram, for jeg er med dig, og jeg vil belønne dig rigeligt.

 

Ovennævnte løfte fik Abraham af Gud, men det vækkede ikke et håb for fremtiden - hos ham. Han burde begejstret have sagt TAK.

En "rigelig belønning" må forventes, at være så stor, at den dækker alle behov - og lidt til. Løftet var virkelig håndgribeligt - og så alligevel vågner bekymringerne op hos Abraham, manden som senere fik betegnelsen ”De Troende Far”.

 

Abraham svarer Gud - meget nedslået, 1. Mosebog kap. 15 vers 2-3:

 

Men almægtige Herre,« udbrød Abram, »hvad skal jeg med din velsignelse, hvis jeg dør barnløs? Min tjener Eliezer kommer til at arve al min rigdom, for du har jo ikke givet mig en søn.

 

Abraham havde med andre ord - slet ikke ”forstået” løftet fra Gud. Han brugte udelukkende fornuften - og sin menneskelige tankegang - og fatter ikke rækkevidden - af Guds mægtige løfte. 1. Mosebog kap. 15 vers 5:

 

Herren førte nu Abram udenfor og sagde: »Kig op mod himlen og prøv at tælle stjernerne. Dine efterkommere skal blive lige så talrige.«

Da Abraham så står og kigger op på stjernehimlen - da griber han langt om længe - Guds løfter - med troens blik.

 

Vi kender alle til situationer, hvor vores menneskelige fornuft overtager styringen. Pludselig er troens begejstring - over Guds løfter - væk. Glemt er de mange gange - hvor Gud virkede og velsignede os - tidligere i livet. Vi bliver nedslåede og triste, når vi ikke selv, kan overskue en situation.

 

H. C. Andersen har skrevet en eventyr-fortælling, som hedder ”Den gamle Gud lever endnu”. Kort fortalt, så er eventyret bygget op omkring en anekdote om selveste Martin Luther. Herunder eventyrfortællingen - i en forkortet udgave:

 

”Det var en søndag morgen, hvor solen skinnede klart og varmt ind i stuen hos et ældre ægtepar. Manden, der ellers var flittig og glad blev pludselig overvældet af alt det, som tyngede i hverdagen. Han turde slet ikke tænke på fremtiden på grund af de stigende skatter og andre ulykker. Konen blev tungsindig og tavs ved at omgås sin mand, så til sidst valgte hun at gå ud af stuen.

 

Manden vågnede pludselig op af sit tungsind - og bad om en forklaring på konens mismod. ”Du slipper ikke bort, før du fortæller mig, hvad du fejler.” Hun sukkede dybt og svarede: ”Åh, kære mand, jeg har drømt i denne nat, at Gud var død - og, at alle englene fulgte ham til graven!”

 

”Hvordan kan du dog tro eller tænke sådant noget dumt tøj?” svarede manden hurtigt, ”ved du ikke nok, at Gud kan aldrig dø!” Da strålede den gamle kones ansigt af glæde, og idet hun trykkede begge sin mands hænder udbrød hun: ”Altså lever den gamle Gud endnu!” ”Javist”, svarede manden, ”hvor kan vi dog tvivle på det?”

 

Da omfavnede hun ham, så på ham med glade øjne, der strålede af tillid og fred, idet hun sagde: ”Ih, du kære mand, når den gamle Gud lever endnu, hvorfor tror og stoler vi da ikke mere på ham? Han har talt hvert hår på vort hoved. Han klæder markens liljer og giver fuglene deres føde.”

 

Manden blev som forandret og takkede konen for den list, hvormed hun havde genoplivet hans døde tro på Gud - og kaldt hans barnlige tillid tilbage.”

 

Vi kan lære meget - af ovennævnte fortælling. Bekymring og mismod kan betragtes som en slags "lillesøster" til vantro. Vi må bede Gud om, at tage vores bekymringer - og i stedet - bede om Guds fred – og fornyet tro. Vi må gribe fast om Guds løfter - og tro på Guds løsninger. Løfternes stabilitet og værdi - står selveste Jesus Kristus inde for. Amen.


Du åbner himlen over mig

Lovsang fra Impact Church i Roskilde
  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002