FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
1. maj

Børns ubekymrethed


 

Matt. 18,2: ”Han kaldte et lille barn hen til sig og sagde: ’Sandelig siger jeg jer: Hvis I ikke vender om og bliver som børn, kommer I slet ikke ind i Himmeriget.”

 

Som andagtsskriver bliver jeg aldrig færdig med at opholde mig ved denne herlige tekst om Jesus, der peger på barnets fantastiske kvaliteter. Jeg har før skrevet om det, men må skrive om det igen, for vi voksne har så svært ved at tage ved lære af barnet. Jeg vil derfor pege på nogle af barnets fine egenskaber, som vi må tage til os.

 

1) Barnets ubekymrethed.

De allerfleste børn vågner op til en ny dag med en god portion ubekymrethed. De ved jo, at far og mor er i nærheden, og at de vil sørge for de daglige fornødenheder. I øvrigt har Jesus jo selv givet udtryk for ubekymrethed med ordene: ”I må altså ikke være bekymrede og spørge: Hvordan får vi noget at spise og drikke?....Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer I tilgift.” Så vær da ikke bekymrede for dagen i morgen.”

 

2) Barnets ubegrænsede tillid.

De allerfleste børn har en ubegrænset tillid til de mennesker, de møder på deres vej. Det er som et fingeraftryk fra den himmelske verden. Det er derfor man kan sige til et barn, der står på en stol: ”Hvis du lader dig falde, så griber jeg dig.” – og barnet går med til eksperimentet med smil og frimodighed. Også her har Bibelen sit udtryk: ”Vælt din vej på Herren, stol på ham, så griber han ind. Sal.37,5.

 

3) Barnets trang til at juble.

De allerfleste børn har et energioverskud til leg og i legen at give udtryk for glæde. Man forstår godt Nis Petersen, når han skriver om ”De små børns smil”:

”Jeg samler på de små børns smil -de små børns lyse smil, og brød man op mit hjertes skal

med bor, med dirk, med fil – Man fandt den største samling smil som nogen tid er set – man fandt det blide genskin af, hvad tusind børn har let.”

Som børn kan juble, må vi også juble og give Paulus ret, når han skriver: ”Glæd jer altid i Herren, jeg siger atter: Glæd jer!”

 

4) Børns kærlighed, som er uden forbehold

De allerfleste børn udviser en ubegrænset kærlighed. En kærlighed, som er varm, ærlig og uden forbehold. De holder af alle i familien, og deres øjne kan gnistre og være en afspejling af guddommelig kærlighed, som det er udtrykt i verset: ”Vor Herre tager de små i favn, dem skal I ikke hindre! Det er jo Jesu blik, vi ser i barneøjne tindre! (449 i DDS). Børns instinktive trang til at give gaver er ligeledes en fin afspejling af den himmelske herlighed.

 

Jo, det er forståeligt, at Jesus bringer barnet i centrum og bruger barnets fine egenskaber som et billede på alt det, vi voksne må stræbe efter. Vi må have barnet i vore tanker, mens vi tager alle Bibelens tekster om ubekymrethed, tillid, glæde og kærlighed ind over vores liv.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


I Will Follow God's Plan

Med amerikansk børne kirkekor


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002