FORSIDEN
SEPTEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
1. februar 2017Sådan forholder det sig


 

Matt. 28,18+20: ”Gud har givet mig al magt i himlen og på jorden, sagde Jesus. Og husk: Jeg er altid hos jer indtil verdens ende".

Kol. 2,10: ”og alt, hvad I har brug for, kan I få fra ham. Han er den højeste hersker, og alle andre magter og myndigheder i universet er underlagt ham”.

Hebr. 2,14: ”... var han nødt til selv at blive et menneske af kød og blod, for at han ved sin død kunne erobre magten fra ham, som ellers var herre over døden, nemlig Djævelen". 

 

Midt i en omskiftelig tid, hvor nye magthavere kommer til - og nogle falder - og andre bliver siddende, er det godt at få understreget, hvem der har den øverste magt: Jesus Kristus, Guds søn og vor Frelser. Jesus har magten.

 

Det er forfærdeligt, når nogen udøver magt over andre. Det sker jordkloden rundt under forskellige styreformer.

 

Også imellem mennesker kan det være uhyggeligt at opleve, når et menneske nærmest ”sidder” på et andet menneske og påtvinger sine holdninger og meninger i en sådan grad, at et menneske kan blive helt ødelagt.

 

Det er ikke kun politisk, men også religiøst, at der kan udøves psykisk tortur. Kun der, hvor mennesker underlægger sig Kristus som Herre - og selv ydmygt betjener andre, vil der være frihed og glæde. Lad os bede om, at Helligånden må udvide sit virke, så dette må ske mere og mere.

 

Indledningsvis er der i dag valgt tre bibelord, som hver for sig siger noget om Jesu magtposition. Hos Mattæus får vi at vide, at magten er givet til Jesus, og det er en magt, som udøves både i Himmelen og på jorden. Det vil sige, at der ikke findes nogen magt, som kan konkurrere med ham. Jesus er og bliver den øverste myndighed. Tak og lov for det. I Hebræerbrevet står der, at Jesus gennem sin død og opstandelse fratog magten hos Djævelen.

 

Især her i de sidste tider - prøver den onde stadig hver dag, at udøve sin magt gennem død og ødelæggelse, men i Jesu navn og ved Jesu kraft, kan vi gå imod de dæmoniske krafter - og bede om Guds beskyttelse - og - at Herrens vilje må ske.

 

Med Jesu klare melding ”Jeg er opstandelsen og livet!” har vi et godt udgangspunkt for vort liv. Vi kan og skal holde stand i Jesu navn.

 

Magter og myndigheder skal ikke tro, at de med deres negative påvirkninger til, at mennesker får onde og uretfærdige holdninger og meninger, kan udøve noget rædselsherredømme, for Jesus er i sidste ende sejrherren i enhver tænkelig situation. Selv dødens magt, som på opstandelses morgenen, må vige. Herligt!

 

Vi kan hver dag gennem bøn, bibellæsning og komme i forbindelse med Sejrherren Jesus, Guds egen søn og vor stedfortræder. Nogle gange må man knibe sig selv i armen - for at overbevise sig selv om, at sådan forholder det sig. Vi har et herligt fællesskab, med ham som har al magt, som rækker ud over døden.

 

Lad os til slut kigge på Grundtvigs befriende lovsang: ”Lyslevende fra Himmerig” - og bemærk endvidere den helt fantastiske worship lovsang, der er valgt som dagens lovsang.

 

Vi må alle indse, hvor alvorlige tiderne er blevet - og kan med rette og med gavn - synge og bede med på ordene i dagens lovsang "My World Needs You". Denne Kirk Franklin sang, bør du give dig selv tid til. Mange vil finde, at den i dag og fremover - vil blive til stor trøst og opmuntring. Nogle af de tanker som mange af os går rundt med, er der sat ord på.

 

Lyslevende han sidder hist

på tronen i det høje.

Lyslevende han kommer vist

engang for hver mands øje.

Lyslevende, trods hvert et nej,

hans røst på jord sig baner vej

med toner himmelklare.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


My World Needs You

Med 4 suverænt gode lovsangere: Kirk Franklin, Tamela Mann, Tasha Cobbs og Sarah Reeves
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Februar 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002