FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
1. oktober

Vær glad i Jesu kærlighed!


 

Sal. 98,1-2: ”Syng en ny sang for Herren, for han har udført undere; hans højre hånd og hellige arm har skaffet ham sejr. Herren har kundgjort sin frelse, for folkenes øjne har han åbenbaret sin retfærdighed.”

 

Det hænder, at man undervejs i livet får en prædiken, som sætter sig spor i sindet. Det kan være en lang prædiken såvel som en kort prædiken. Forleden fik jeg en kort prædiken, som jeg nok aldrig vil glemme.

 

En psykotisk kvinde besøgte Galleri Bibelland. Hun havde hørt om mine skulpturer og ville nu sammen med en medhjælper se galleriet. Jeg tog imod hende i entréen, hvor hun straks formulerede sætningen: ”Jeg har forstand på Jesu kærlighed.” Jeg hæftede mig selvfølgelig ved sætningen, som var ret så usædvanlig at nævne som en goddag-hilsen.

 

Kvinden betalte sin entré og gik videre ind i galleriet. Jeg fulgte med for at forklare nogle af skulpturerne, men alligevel blev rundvisningen hurtigt overstået, fordi hun ville videre ind i caféen, hvor hun sammen med medhjælperen fik en kop kaffe.

 

Vi sad og sludrede lidt. Pludselig kiggede hun over på mig med et fast blik og sagde: ”Smil, vær glad!” Medhjælperen reagerede hurtigt på hendes noget impulsive ord og sagde: ”Jamen, manden er da glad!” Kort tid efter sagde hun en sætning, som for mig blev denne dags korte prædiken:

 

Vær glad i Jesu kærlighed!”

 

Vel, med denne sætning havde hun sagt alt. Der var ikke mere at tilføje. Rastløs som hun var rejste hun sig hurtigt op for at sige farvel. Jeg fik et klap på skulderen og væk var hun sammen med medhjælperen. Tilbage stod jeg med en opbyggelig sætning, som sagde lige så meget som en prædiken på en halv time. Gud kan også bruge oversete mennesker til at formidle store ting.

 

Så var det jo rigtigt, det, som hun havde indledt med: ”Jeg har forstand på Jesu kærlighed.” Jeg blev særdeles beriget og lod rester af selvbebrejdelser og selvfordømmelser forsvinde som dug for solen.

 

Med hendes få ord skabtes der en stor glæde i mit sind. Ordene havde gjort sin virkning. Jeg måtte igen tænke på Jesu kærlighed og glæde mig over den. Hun havde med sine få ord sagt det samme som Paulus i Fil.4,4: ”Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer!”

 

Efter den opbyggende og korte prædiken, læste jeg Sal.98, som på en udmærket måde kan supplere kvinden. Lad os slutte med et par vers derfra, vers 4-6:

 

Bryd ud i fryderåb for Herren, hele jorden,

bryd ud i jubel og lovsang!

Lovsyng Herren til citer,

til citer og klingende spil,

til trompeter og hornets klang,

bryd ud i fryderåb for kongen, Herren!


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002